Botox

Botox wordt gebruikt voor de behandeling van voorhoofdsrimpels en kraaiepootjes. Indien voorhoofdsrimpels u een oudere look geven, dan kan een nieuwe behandeling, Botox genaamd, u een zachter en meer jeugdig uitzicht geven. Rimpels worden veroorzaakt door ouderdom, zwangerschap, blootstelling aan de zon of overdreven gebruik van bepaalde spieren. Telkens u lacht, emoties toont, gaan de spieren hiervoor nodig,de rimpels verdiepen. Dankzij Botox veroorzaakt men een relaxatie van de kleine spiertjes die deze rimpels veroorzaken.



Wat is Botox?
Botox is de merknaam voor Botulinum Toxinum Type A, een gezuiverd toxine geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Door het gebruik van extreem lage doses,d irect geïnjecteerd in de specifieke spier, zal enkel deze specifieke spier geparaliseerd worden en zodoende zal de rimpel verdwijnen.

Hoelang werkt dit nieuwe produkt?
De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten. Het resultaat ziet men reeds na enkele dagen. Na vier tot zes maanden moet de behandeling herhaald worden, omdat de spierrelaxwerking van Botox vermindert. Een gewone herhalingsbehandeling is al wat nodig is om een blijvend resultaat te verkrijgen.

Zijn er bijwerkingen?
Bijwerkingen kunnen veroorzaakt worden door het inspuiten van de oplossing. Er kan een licht ongemak zijn op de plaats van de injectie. Er zijn overigens geen blijvende bijwerkingen gerappporteerd bij het gebruik van Botox.



Print

Kontakt    Sprachen