Consult

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode er na. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een borstcorrectie. De arts zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen en of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. Voor de ingreep bespreekt de behandelende chirurg met u de operatietechniek (voor of achter de spier), het type en volume van de protheses. De arts geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles.

Preoperatief

U krijgt preoperatief een voorschrift voor een antibiotica kuur gedurende één tot twee weken welke dient als dekking over de ingreep. Voorts een antiseptische, jodiumhoudende zeep waarmee u zich reinigt de dag voor de ingreep en de ochtend voor de ingreep. Geen bodylotion en/of nagellak voor de ingreep te gebruiken. U mag zes uur voor de ingreep geen vast of vloeibaar voedsel nemen i.v.m. sedatie-narcose.

Na de ingreep

Wanneer u zich goed voelt en de arts tevreden is mag u weer naar huis maar u mag niet zelf met de auto rijden. De eerste twee weken moet u dag en nacht een aansluitende sportbeha dragen (daarna nog vier weken alleen overdag) die de nieuwe vorm van uw borsten ondersteunt en de zwelling tegengaat. Gemiddeld wordt de zwelling na drie dagen al veel minder. Na 48 uur mag u weer douchen waarbij u de beha uit mag doen.  Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar probeer zware inspanning de eerste weken te vermijden. Het is belangrijk dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw borsten komt te staan. Twee weken na de behandeling komt u terug naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. De zwelling verdwijnt in de loop van twee tot zes weken.

In het begin kan het gevoel in uw tepels anders zijn, dit varieert van heel gevoelig tot gevoelloos. U krijgt geleidelijk het normale gevoel in uw tepels terug. Hoe lang dit duurt is moeilijk aan te geven, het verschilt van persoon tot persoon. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Napijn, zwelling en blauwe verkleuring gedurende de eerste dagen kan het best opgevangen worden met Paracetamol (4x 500 mg per dag). Aspirine is ten alle tijden verboden.

Kwaliteit van de borstprothese

De laatste jaren is de kwaliteit van de borstprothese enorm verbeterd en is de kans op kapot gaan of doorlekken van de prothesen door de hoge kwaliteit van deze goedgekeurde prothese zeer klein geworden.

Vrouw Gradient