Borstvergroting

Iedere vrouw heeft haar eigen redenen om niet tevreden te zijn over haar borsten. Bij de ene vrouw zijn de borsten te klein gebleven in verhouding tot de rest van het lichaam en bij een ander is het borstweefsel slapper geworden na de zwangerschap of als gevolg van leeftijd. Vaak komt het voor dat de borsten van ongelijke grootte zijn. Een borstimplantaat kan dan uitkomst bieden om u wel de gewenste grootte of vorm te geven.

Er zijn geen duidelijke leeftijdsgrenzen voor een borstvergrotende operatie, maar de ingreep zal niet worden uitgevoerd voor het achttiende levensjaar. Het is belangrijk dat u de borstvergrotende operatie zelf wilt, het moet geen wens zijn van alleen mensen in uw omgeving. Een borstvergrotende operatie biedt over het algemeen geen oplossing voor sociale of seksuele problemen. Borstvergroting vindt plaats door implantatie van siliconen prothesen voor of achter de spier, de maat wordt in overleg bepaald.

Borsten

Uitvoerig onderzoek

Door uitvoerig onderzoek in de Verenigde Staten en Europa onder miljoenen vrouwen is bewezen dat de siliconen borstprothesen niet kankerverwekkend zijn en geen auto-immuun ziektes veroorzaken. De prothesen die door ons gebruikt worden zijn gevuld met cohesive siliconegel met een silicone-enveloppe en voldoen aan alle Europese kwaliteitseisen (ISO-norm of CE-merk).

De laatste jaren is de kwaliteit van de borstprothese enorm verbeterd en is de kans op kapot gaan of doorlekken van de prothesen door de hoge kwaliteit van deze goedgekeurde prothese zeer klein geworden.