Ingreep

Voor de ingreep zal de arts de te behandelen gebieden nauwkeurig aftekenen en er worden foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Met een fijne canule wordt de tumescente verdovingsvloeistof ingebracht. Zodra de verdoving werkt worden de incisies gemaakt. Wij hanteren de “Vibro”-liposculptuur waarbij gebruik gemaakt wordt van een vibrerende canule. Hierdoor worden de vetcellen vloeibaar gemaakt en kan het vet makkelijk (met weinig zuigkracht)  worden verwijderd zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Met als resultaat een lifting van de huid, dit door combinatie met de elastische panty.

De duur van een ingreep varieert van één tot tweeënhalf uur. Omdat per behandeling geen onbeperkte hoeveelheid verdovingsvloeistof kan worden toegediend, kan het gebeuren dat een behandeling in twee sessies moet plaatsvinden.

Na de ingreep

Na de behandeling worden de kleine incisies afgedekt met een doorzichtige hechtpleister. Na een week worden de pleisters verwijderd tijdens de eerste controle. De incisies zijn zo klein dat er geen zichtbare littekens overblijven. De doorzichtige hechtpleister worden met maandverband afgedekt om lekkage tegen te gaan. U zult na de behandeling nog tot de volgende ochtend last hebben van nalekken. Tijdens de behandeling wordt namelijk niet alle tumescente vloeistof verwijderd en er kan ook wat wondvocht naar buiten komen. Het maandverband dient u ten laatste de volgende ochtend te verwijderen. U krijgt een elastische panty die u vier tot zes weken (waarvan de eerste week dag en nacht) moet dragen om zwelling tegen te gaan.

Na de behandeling kunt u gewoon naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Napijn en herstel

Het verdovende effect van de tumescent vloeistof werkt nog een paar uur door. Voor het ongemak na de behandeling, veroorzaakt door de bloeduitstortingen en de stijfheid, volstaat een lichte pijnstiller als paracetamol. Het behandelde gebied is de eerste week gevoelig. Ook is het belangrijk voorzichtig in beweging te blijven. Douchen (baden na tien dagen) kunt u vanaf de derde dag na de ingreep met de panty aan. De zwellingen verdwijnen meestal binnen vier weken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk, sommige zelfs eerder bij zittend werk.

Resultaten lipoedeem behandeling

Direct na de behandeling ziet u weinig verschil met de oude situatie. Het behandelde gebied is gezwollen. Na enkele dagen is al een mooie verbetering van de vormen van het lichaam te zien. Het duurt vaak vier weken voordat de zwelling is weggetrokken en de eerste resultaten zichtbaar zijn. Het definitieve resultaat kan pas na drie tot zes maanden worden beoordeeld. In die periode trekt de huid weer helemaal strak.

Na drie maanden komt u op eindcontrole waarbij eindfoto’s worden gemaakt.

Body Logo (klein)