Over liposculptuur

Door plaatselijke vetophopingen kan het zijn, dat uw lichaam niet in verhouding is. Als dieet en sporten niet helpen is liposculptuur aangewezen. Dieet en sport vermageren in eerste instantie het gelaat en het bovenlichaam (borsten). Middels liposculptuur brengen wij uw lichaam weer in balans, met een blijvend resultaat. Wanneer uw gewicht stabiel blijft, komen de verwijderde vetcellen niet meer terug. Vanaf de puberteit maakt uw lichaam geen vetcellen meer aan.

Voor de vetcellen die tijdens de ingreep zijn weggehaald komen geen nieuwe vetcellen terug, het resultaat is dus blijvend. Als uw gewicht toeneemt, worden de resterende vetcellen in het behandelde gebied gelijkmatig groter met de andere vetcellen in uw lichaam. De nieuwe contouren van uw lichaam veranderen dus niet.  Liposculptuur/liposculpture is een moderne en verfijnde vorm van liposuctie. Liposculptuur verbetert uw figuur, maar het is geen alternatief voor een dieet.

Tumescente methode

Lipocentrum Maastricht voert bij voorkeur liposculptuurbehandelingen uit onder lokale verdoving, volgens de zogenaamde tumescente methode. Tumescente liposculptuur heeft veel voordelen. Er komt nauwelijks bloed vrij, de behandeling verloopt vrijwel pijnloos en is minder belastend voor u. Er wordt gebruik gemaakt van plaatselijke verdoving waardoor het vet onder spanning of compressie gebracht wordt en gedeeltelijk oplost, zodat het gecontroleerd weggezogen kan worden. Na afloop bent u heel snel weer mobiel. Daarbij maken wij  meestal gebruik van de zogenaamde Vibrasound (lipomatic): door de combinatie van trillingen en ultrageluid kan de huid mooi en glad gelift worden.

Risico’s en complicaties

Dankzij de verfijnde techniek die wij bij Lipocentrum Maastricht hanteren komen complicaties zelden voor. Complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloeduitstortingen, infecties, gevoelloosheid (tijdelijk), slechte wondgenezing en een allergische reactie. Een andere complicatie waarop overigens na elke chirurgische ingreep kans is, is trombose. Daarom word regelmatig bewegen of in beweging blijven aanbevolen.

Liposcultpuur is voor jong en oud

Liposculptuur/liposuction is voor jong en oud, mits men geen gezondheidsproblemen heeft. Hoe jonger de patiënt, hoe beter het resultaat. Dit wordt bepaald door de elasticiteit en conditie van de huid en het genezingsproces verloopt over drie tot zes maanden.

Vooral bij vrouwen, maar ook bij mannen, komen storende plaatselijke vetophopingen voor waartegen dieet en sport niet helpen. Veel voorkomend zijn buik, maag, heupen, rug, dijen, knieën, kuiten, enkels, kin en de armen. Met dunne zuigbuisjes (canules) kan dit plaatselijke vet verwijderd worden, men noemt dit liposculptuur/liposuction of liposculpture.

Zittende Vrouw