Het behandelen van rimpels

Op latere leeftijd ontstaan in de opperhuid meer rimpels en lijnen en wordt de elasticiteit en de dikte van de huid langzaam minder. Levenswijze, maar ook erfelijkheid, zijn van grote invloed op de mate van rimpelvorming. Er zijn diverse behandelingsmethoden. Wij onderscheiden het opvullen van rimpels met tijdelijke (niet permanente) vulmiddelen, met blijvende (permanente) vulmiddelen, Lipofilling, Botox en Laser-Resurfacing. De keuze voor een product of behandelingsvorm wordt bepaald door uw conditie, huidprobleem en de mogelijkheden. Drs. Roger Kroll heeft sedert 1994 een enorme ervaring opgebouwd op het gebied van huid- en rimpelbehandelingen.

Niet permanente vulmiddelen

Niet permanente (tijdelijke) middelen zijn door het lichaam afbreekbaar omdat het door het lichaam als natuurlijk herkend word. De houdbaarheid van het product alsmede het cosmetische resultaat variëren van een half jaar tot twee jaar afhankelijk van het soort product als ook de locatie.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een gel welke lichaamseigen is en als zodanig ook herkend wordt waardoor het geen afstotingsreacties of allergieën opwekt en bij gevolg door het lichaam langzaam wordt afgebroken. Geeft een turgor aan de huid doordat het de eigenschap heeft om vocht vast te houden. Het is geschikt voor oppervlakkige en diepere rimpels maar ook voor volumedepleties zoals ingevallen wangen.

Radiesse

Radiesse is een gel op waterbasis met synthetische calcium-hydroxylapatiet kristallen. Het is lichaamseigen en wordt op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en stimuleert de productie van het lichaamseigen collageen. Met name geschikt voor oppervlakkige, diepere rimpels als ook voor volumedepleties (jukbeenderen en wangen).

Sculptra

Sculptra is een vloeistof opgebouwd uit poly-melkzuren dat vocht in de huid vasthoudt en nieuwe collageen aanmaak stimuleren. Met name geschikt voor volumedepleties.

Lipofilling

Transplantatie van eigen vetweefsel, welke meestal via liposuctie ter hoogde van de heupen of buik verkregen wordt, behandeld en gereinigd wordt en vervolgens op de gewenste plaats weer geïnjecteerd wordt. Met name geschikt voor diepere rimpels en volumedepleties.

Botox

Botox (oorzakelijke rimpelbehandeling) is een natuurlijk eiwit dat tijdelijk de overdracht van zenuwprikkels naar spiervezels blokkeert. De spiertjes in de onderhuid ontvangen geen zenuwprikkels meer en zijn bij gevolg ontspannen waardoor de erboven liggende huid kan verglijden uit zijn plooien. Botox kan mimiekrimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Botox wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot zes maanden uitgewerkt. Botox blijft bij herhaling langer effectief. Botox kan ook toegepast worden in geval van overmatig transpireren. In dit geval wordt het onderhuids in de oksels, handen of voeten gespoten en wordt de zweetproductie gedurende ongveer zes maanden geremd.

CO2 Laser Resurfacing

Middels een CO2 laserbehandeling kan de huid van het gelaat plaatselijk, bijvoorbeeld bovenlip of rondom de ogen, of in zijn geheel (full face) van rimpels of lijntjes ontdaan worden. De huid wordt hierbij tevens gelift.

Rimpelbehandeling
Rimpelbehandeling